Onze klanten

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) maakt deel uit van het netwerk Drechtsteden. De zeven gemeenten in de Drechtsteden hebben hun bedrijfsvoering uitbesteed aan het SCD. Dit geldt ook voor een aantal gemeentelijke instellingen in de regio, zoals de Sociale Dienst Drechtsteden en de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht werken al twintig jaar samen als regio Drechtsteden. Sinds 1 januari 2018 heeft Hardinxveld-Giessendam zich bij dit samenwerkingsverband aangesloten.

De gemeenten vormen samen een stedelijk gebied met zo’n 270.000 inwoners dat te maken heeft met veel uitdagingen. Ontwikkelingen en opgaven overschrijden vaak de gemeentegrenzen. De gemeenschappelijke belangen maken samenwerking logisch en noodzakelijk.

De gemeenten in de Drechtsteden zijn samen eigenaar van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Onder de GRD vallen organisaties die taken voor de gemeenten uitvoeren.

Het Servicecentrum Drechtsteden, een van deze organisaties, neemt taken op het gebied van bedrijfsvoering voor haar rekening waaronder ICT, financiën, juridische zaken, inkoop en facilitaire zaken.

Gemeente Alblasserdam Dordrecht Hendrik-Ido-Ambacht Papendrecht Gemeente Sliedrecht Gemeente Zwijndrecht Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Drechtsteden Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Deel op social media: